Hoca Ahmet Yesevi Mah. Biga Sok. No:8/A Kocasinan / KAYSERİ 0507 026 76 56 info@ayberkasansor.com

Yük Taşıma Asansörü

Ana Sayfa Asansör Türleri

YÜK ASANSÖRÜ


Yük taşıma asansörü, adından da anlaşılabileceği üzere yük taşımak için kullanılan asansör tiplerinden biridir. İnsanların taşınması için kullanılan asansörlere oranla, hız ya da konfor gibi faktörler aranmaz. Yük taşıma asansörü genel olarak paletlerin, malzemelerin veya ev eşyalarının bina katları arasında taşınması için kullanılır. Yani konforlu ve hızlı olmasından çok, malzeme veya eşya taşıma kapasitesi daha önemlidir.

Çoğunlukla alışveriş merkezleri, depolar ve fabrikalar gibi yük ve eşya taşımasının yoğun olduğu yerlerde ihtiyaç duyulur. Yük taşıma asansörü kullanarak çok katlı binaların istediğiniz seviyelerine, bodrum katlarına veya asma katlara güvenli ve verimli bir şekilde erişim sağlamak mümkündür.

Bu yük asansörleri 100 kilogramdan başlayarak 15.000 kilograma kadar varan ve daha da fazlasını taşıyabilecek kapasitede üretilebilirler. Tek kolonlu, dört kolonlu ya da çift kolonlu şeklinde veya makinalı ya da hidrolik tahrik sisteminde tercih edilebilirler. Taşıyacağınız yüklerin çok büyük ağırlıklara çıkabilmesini ve taşıyacağınız yerin yüksekliğini düşündüğümüzde yük taşıma asansörlerinin en ağır koşullarda çalıştıklarını söylemek yanlış olmaz. İnsan asansörlerinde olduğu gibi yük taşıma asansörlerinde de bu yüzden farklı özellikleri barındıran asansörler kullanabilirsiniz.


YÜK TAŞIMA ASANSÖRÜ MODELLERİ


Yük taşıma asansörleri kullanım şekilleri ve durumlarına göre farklı özelliklerde ve modellerde bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla:

Genel olarak 1 metreden başlayıp 9 metreye kadar seyir mesafesine çıkabilen ve 2.000 kilograma varana kadar taşıma kapasitesine sahip olan pistonlu yük asansörleri,

10 metreden başlayıp 30 metreye kadar seyir mesafesine çıkabilen ve 10.000 kilograma varana kadar taşıma kapasitesine sahip olan halatlı yük asansörleri,

Seyir mesafesinin diğerlerine göre daha az olduğu ancak taşıma kapasitesinin diğerlerinden çok daha fazla olduğu makaslı yük asansörleri,

Genel olarak dış ortamlarda yük taşımak için kullanılan ve kullanıldığı alandan tasarruf sağlamak amacıyla üretilmiş olan rampalı yük asansörleridir. Ayrıca bu asansörlerle birlikte istediğiniz açıklığa ve yüksekliğe göre kullanabileceğiniz yarı otomatik kapı, otomatik kapı, çift kanatlı kapı, çarpma kapı ve çesan kapı şeklinde kapı tipleri de bulunmaktadır. Kayseri Asansör Bakım Onarım Hizmetleri Asansör firması olarak ihtiyaçlarınızı göz önünde bulunduran mühendislik tasarımları yapmaktayız. Bu noktada taleplerinizi bize iletmeniz halinde projeler üretmekteyiz.


YÜK TAŞIMA ASANSÖRÜ NASIL ÇALIŞIR ?


Hidrolik sayesinde çalışan yük taşıma asansörlerinde kaldırma işi, hidrolik sıvıyı asansörü doğrudan veya dolaylı bir şekilde etkileyen kaldırıcıya ileten ve elektrikle çalışan bir pompa aracılığıyla gerçekleştirilir. Yük taşıma asansörlerinde aşağı yöne doğru yapılan hareketler asansörün kendi ağırlığı ile sağlanmaktadır.

Bu tür yük taşıma asansörlerinde kullanılan motor genel olarak ilk durak seviyesinde görülür. Burada bulunan içinde yağ bulunan depo ve onun da üstünde bulunan hidrolik düzeneği ile birlikte kumanda panosu ve hidrolik sıvısının geçtiği hortumlar sayesinde işlem görmektedir.

Bu tür yük taşıma asansörleri elektriğin iletildiği pompanın yağ kazanında bulunan yağı itmesi ile birlikte pistonun asansörü kaldırması prensibine göre çalışmaktadır. Yağ kazanındaki pompalanan yağ, hidrolik düzeneğinden belli koşulları sağlayarak geçer ve silindiri harekete geçirir. Bu silindir asansöre doğrudan ya da dolaylı olarak bağlı olabilir. Yine bu silindirin ittiği asansör de alınan veya asansörde bulunan kumanda ile birlikte istenilen kata taşınır. Bu kadar çok fazla yükü yüksek katlara taşımak insanın aklına bir noktada güvenlik konusunu da getirecektir. Asansörlerde bununla ilgili olarak düşmeye karşı korumalar vardır. Kilitleme mekanizmalı, yüksek hassasiyetli olmasının yanı sıra aşınmaya dayanıklı hidrolik silindir ve miller kullanılması bu koruma önlemlerinin başında gelir. Bunlar dışında:

Taşma valfleri, hidrolik asansör kaldırıldığında yüksek basınç oluşmasını engeller.

Manuel olarak kullanılabilen acil durum valfleri, elektrik kesintisi ya da deprem gibi doğal afetler sırasında en yakın kata inilmesine yardımcı olur.

Hortum patlatma valfleri, kullanılan hidrolik sistemde meydana gelebilecek herhangi bir hortum patlamasında yükün asansörden düşmesini engellemek için yağ kanalını kesmektedir. Yönetmeliklere uygun ve ihtiyaçlara yönelik olarak tasarladığımız yük asansörlerinin çalışma mekanizmasının zede almadan uzun vadede devam edebilmesi için periyodik bakım ve kontroller de sağlamaktayız. Sitemizdeki iletişim bilgilerimiz üzerinden yük taşıma asansörü için sağladığımız hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

İLETİŞİM VE ULAŞIM

Hoca Ahmet Yesevi Mah. Biga Sok. No:8/A Kocasinan / KAYSERİ

info@ayberkasansor.com

0507 026 76 56